Location: Bristol, CT   |    Size: 30, 000 SF  +/-  |    Status:  Design Developmentexterior aerial -hdr11-8-18exterior 1 -rain--ps- 11-8-18LOBBY-PS-HDRnurse stationpshdr


In an effort to better serve the expanding community surrounding Bristol hospital, our team has been contracted to complete design and documentation for an emergency department renovation and addition. The project will follow a multi-phase construction process to fully renovate the existing emergency department space and allow for expansion into the new addition. New design elements include a prominent entrance/drop off that showcases a 2-story waiting area complete with clerestory windows and plenty of natural light. The floor plan follows a patient/staff friendly organic concept that has a centralized “rotunda” organizing circulation element. The curvilinear floorplan will allow for better staff to patient direct observation and proximity and a thirty-eight patient bed count.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *